Vluchtelingen Gebedszondag 17 / 24 juni 2018  

Ieder jaar roept Gave Veste christenen en kerken mee te doen aan de world refugee-day dutch-page-001 websiteWereldvluchtelingen Gebedszondag. Deze kan op 17 of 24 juni in uw kerk worden georganiseerd. Dit is een zondag waarop christenen wereldwijd bidden voor (het werk onder) vluchtelingen. 

Via het netwerk van de RHP-Europe zal er ook in veel andere Europese landen gebeden worden voor vluchtelingen.

 

Sinds 2001 is 20 juni door de VN uitgeroepen tot een jaarlijkse wereldvluchtelingendag. In aansluiting daarop is er de Vluchtelingen Gebedszondag op zondag 17 / 24 juni. We hopen dat uw gemeente dit jaar ook meedoet?  

 

Duizenden asielzoekers zijn op de vlucht voor oorlog, geweld, verkrachting, ontvoering, onderdrukking, vervolging en discriminatie. We bidden dat de vele duizenden vluchtelingen en ontheemden een veilige schuilplaats mogen vinden om te wonen, en dat wij in Europa hen gastvrij mogen ontvangen. Tegelijk bidden we de vluchtelingen toe dat zij een veilige ongeschonden gave schuilplaats (veste) bij God zullen vinden door het geloof in Jezus Christus, om straks voor altijd thuis te mogen komen bij onze Vader in de hemel.  

Hierbij relevante gebedsinformatie en materialen, die u kunt gebruiken in de samenkomst :

 

 • Affiche om deze Vluchtelingen Gebedszondag aan te kondigen. Deze kunt u hier downloaden. (tip: rechtermuisknop --> 'Opslaan als')  
 • PowerPointPresentatie. Klik hierop om deze te downloaden. (tip: rechtermuisknop --> 'Opslaan als' )
 • Manifest 'Sta op voor vluchtelingen'   Zie ook webpagina Manifest.
 • Gebedsonderwerpen in pdf. Deze kunt u hier downloaden. (rechtermuisknop, "Opslaan als" om te downloaden)
 • Het lied 'Met Open Armen' kunt u online beluisteren/kijken. U kunt ook de bladmuziek en akkoorden downloaden. Klik hierop.
 • Kerkblad artikel. Deze kunt u hier downloaden.
 • Een aantal voorbeeld Preken kunt u hier downloaden.
 • Handleiding, ‘Hoe kunt u deze Vluchtelingen Gebedszondag in uw christelijke gemeente vorm geven?’ Deze kunt u hier downloaden. 
 • Gave Veste beschikt over getuigenissen van vluchtelingen. Voor hun veiligheid staan deze niet op internet. Deze kunt u zonder probleem per E-mail ontvangen. Wilt u deze ontvangen? Klik dan hierop, en vraag per E-mail om een getuigenis. 
 • Klik hier voor praktische tips hoe u vreemdelingen gastvrij kunt onthalen in uw gemeente.

  English
 • Click here to download English materials: English Affiche, the World Refugee Sunday Church Pack and the Prayer Pack.

 

Waarom een jaarlijkse Vluchtelingen Gebedszondag?  

Gave Veste wil met deze gebedszondag handreikingen geven aan uw gemeente.

Gave Veste – opgericht in Vlaanderen sinds november 2009 – helpt de christelijke gemeenten om samen met vluchtelingen Christus te volgen. De organisatie geeft voorlichting, toerusting en begeleiding om allerlei christelijk werk onder asielzoekers vanuit lokale kerken te helpen opzetten.

Gave Veste vindt het belangrijk dat er gebeden wordt voor vluchtelingen en er meer betrokkenheid komt vanuit de christelijke gemeenten op vluchtelingen.

Gave Veste is graag bereid een presentatie te verzorgen in uw kerk naar aanleiding van deze gebedszondag. Aarzel niet om ons te contacteren. We hopen dat u mee zult doen aan deze gebedszondag en dat dit initiatief mag bijdragen aan het christelijke werk onder vluchtelingen, migranten en asielzoekers. Klik hierop om ons te contacteren voor presentatie.

Contacteer ons gerust als u vragen, opmerkingen of suggesties hebt.

Sjaak van Leijenhorst Gave Veste – christelijk werk onder vluchtelingen -  03-25 61 721 / 0486 77 63 47 - sjaak.gaveveste@gmail.com

 

 

   
Copyright © 2018 Gave Veste. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is Free Software vrijgegeven onder de GNU General Public License.