Wat doet
Sjaak bij Gave Veste?

 Directeurschap Gave Veste

 Toerusting & vorming

Helpdesk & Ondersteuning

Sjaak bij Gave Veste

Vanaf de oprichting heb ik de dagelijkse leiding over Gave Veste. Daarvoor was ik regioteamleider bij stichting Gave (NL). Ik ben blij dat er een christelijke werking onder vluchtelingen in België ontstaan is, die kerken en christenen kan ondersteunen in hun christelijke roeping naar vluchtelingen. Zending is dichtbij in eigen land. Want vele vluchtelingen komen uit onbereikte volken. Nu zij naar België komen kunnen we aan hen in woorden en daden laten zien wie Jezus Christus is.

Vanuit mijn functie als directeur van Gave Veste ben ik een spin in het web die de diverse werkingen coördineert en het team aanstuurt.

Vanuit Christus’ liefde gedreven hebben we vluchtelingen in nood lief. ''Want de liefde van Christus dringt ons...’'(2 Kor. 5: 14).

Toerusting & Vorming

Ik spreek in gemeenten en ik geef cursussen, vormingen en begeleiding om christelijk werk onder vluchtelingen op te zetten. Ik geef handvatten mee om in contact te komen met vluchtelingen en waardevolle vriendschappen op te bouwen met asielzoekers. Dit alles om christenen te bemoedigen om Gods liefde aan vluchtelingen te tonen.

‘''Jezus wil dat ieder Hem persoonlijk leert kennen en gered wordt''

Helpdesk & Ondersteuning

Veel vragen komen bij mij terecht, over asielprocedure, hoe om te gaan met vluchtelingen, en hoe Bijbelstudie te geven. Ik probeer deze vragen zo goed mogelijk te beantwoorden en door te verwijzen naar de juiste instanties.

Naast veel administratieve werkzaamheden op kantoor ondersteun ik vluchtelingen en migranten:
- Verantwoordelijke voor Farsi-bijbelonderwijs
- Samen met anderen help ik de meest kwetsbare Syrische vluchtelingen om een nieuw duurzaam leven op te bouwen in België.

Steun het werk van Sjaak

Steun het werk van Sjaak met uw gift naar:

BE09 7340 3913 4657 t.a.v. Gave Veste met vermelding van 'gift werk Sjaak'

IMG_9264 (1)
IMG_4645
20181205_133803
DSCN0194

Getuigenis Afghaanse vluchteling

Ik heb vanuit Gave Veste een Afghaanse vluchtelinge mogen begeleiden. Zij vluchtte voor de Taliban. Deze Afghaanse jonge vluchtelinge werd in Afghanistan gedwongen terug moslima te worden, maar ze vluchtte naar West-Europa. Hier heeft ze Jezus leren kennen in haar leven. Zij is niet bang voor moslims, ze verteld aan andere Afghanen dat zij christen […]

Syrische christenvluchtelingen

We zijn ontzettend blij dat de afgelopen jaren in totaal 278 Syrische christenen veilig in België aankwamen om een nieuw duurzaam leven te kunnen opbouwen. We mochten hun aankomst begeleiden. We vangen ze tijdelijk op en begeleiden ze naar de asielprocedure. Een deel van hen vangen we privaat op. We koppelen buddy’s aan deze Syrische […]

NIEUWSBRIEF SJAAK

Wil je op de hoogte blijven van de werkzaamheden van Sjaak? Meld je dan aan voor zijn nieuwsbrief
AANMELDEN