BUDDY-WERKING

Wat is een buddy?

Een buddy ben je op allerlei manieren: in groep of alleen; voor lange tijd of korte tijd…. Wat de buddy´s van Gave Veste kenmerkt, is dat ze wensen om de liefde van Jezus door te geven aan vluchtelingen. Door het opbouwen van contact, help je een vluchteling om zijn of haar plek te vinden in België.

Je helpt waar nodig bijvoorbeeld door een gezellige sfeer te creëren, te luisteren naar verhalen, samen thee te drinken, het zoeken naar een woning, samen inkopen doen…. Het omvat vaak ook enige praktische hulp. Vervolgens ontstaan vanuit de vriendschap soms gesprekken over cultuur, geloof, levensvragen of problemen waarmee men worstelt. Bovendien gaat dit alles vaak gepaard met een heerlijke maaltijd en gastvrijheid die vele vluchtelingen kenmerkt.

Contacten waar je samen over Jezus kan delen, zijn zeer waardevol. Het buddy-contact is een mooie manier om vluchtelingen in contact te brengen met bijvoorbeeld jouw kerk, de zomerkampen of het moeder- en kindweekend.

"Word een vriend van een vluchteling, een prachtig mens. Deel de liefde van Jezus in woord en daad."

Wat doet Gave Veste voor buddy's?

Als buddy bij Gave Veste maak je deel uit van een team van mensen die hetzelfde werk doen: je staat er niet alleen voor. Vragen waar je tegenaan loopt, kan je bespreken met anderen. Op team-ontmoetingen onder leiding van een Gave Veste medewerker is er gelegenheid om ervaringen te delen en vragen te bespreken.

Daarnaast biedt Gave Veste de volgende zorg voor de buddyvrijwilligers:

• Goede vorming en momenten om het delen van ervaringen
• Een onthaalgesprek (motivatie, eigen wensen, hoe aan de slag te gaan, afspraken maken)
• Indien je dit wenst, brengt Gave Veste je in contact met een vluchteling (of een gezin).
• De vrijwilliger is verzekerd via een vrijwilligersverzekering.
• Er kan in een beperkte onkostenvergoeding worden voorzien.

Ik meld mij aan als buddy, en dan?

Als wij jouw aanmelding als buddy ontvangen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op. We maken graag kennis met je. Via een onthaalgesprek gaan we dieper in over jouw motivatie, eigen wensen en praktische zaken. Het kan zijn dat wij geen vluchtelingen kennen in jouw omgeving. Als je zelf ook geen specifiek gezin op het oog hebt, nemen wij (Gave Veste) contact op met het lokale OCMW of LOI om na te vragen of er nood is aan een buddy

Wil je buddy worden bij Gave Veste?

Stuur een bericht naar Jelle Rijkeboer via jelle@gaveveste.be bel 0483 / 31 99 25 of vul het onderstaande formulier in.

Als je al actief bent als buddy en inhoudelijke vragen hebt?

Stuur dan een bericht naar Eline Hoolsema via eline@gaveveste.be of bel  0483 / 45 60 06

Aanmelden als Buddy

Je contactgegevens worden alleen gebruikt voor buddy-gerelateerde zaken.