FAMILIEDAG

Familiedag: 19 augustus 2023

Kom naar de Gave Veste Familiedag! Een dagje uit voor jezelf, met vrienden en/of voor het hele gezin tijdens de vakantie. Een dag met ontspanning, kinderanimatie, ontmoeting, eten en drinken, aanbidding en toerusting.

Sympathisanten, vrienden, familie en allen die enige affiniteit (willen) hebben met christelijk werk onder vluchtelingen zijn welkom.

We moedigen je aan om mensen met een vluchtelingenachtergrond uit te nodigen. We praten liever niet over vluchtelingen maar met vluchtelingen.

Zaterdag 19 augustus 2023
Rijsenbergstraat 40, 9000 Gent
SmdB Gaspar De Coligny
11u00-17u00 (vrij om te komen en te gaan)

Programma 2023

Gaveveste Familiedag2023 Programma volwassen

Kinderprogramma

Flyer A6 (10,5 x 14,8 cm)

Jeugdprogramma

Flyer A6 (10,5 x 14,8 cm)

Aanmelden Gave Veste Familiedag 2023

Om de dag goed te laten verlopen helpt het als we een inschatting kunnen maken van het aantal bezoekers. Ook kunnen we je op deze manier op de hoogte houden van het programma en ontwikkelingen rondom de Gave Veste Familiedag. Meld je daarom aan voor de Familiedag. Tot 19 augustus in een hopelijk zonnig Gent!

Aanmelden via onderstaande link:

https://forms.gle/pQaXgshhGYkp5dMU8

Uitgelichte programmaonderdelen

Meertalige aanbidding!
Wow! Wat zien we binnen ons team al uit naar het Worshiphour. Dit jaar niet alleen liederen in het Nederlands en Engels... Laat je komende zaterdag raken door aanbidding in het Perzisch, Swahili en Lingala!

Twaalf Apostelenproject
Maak kennis met het gezin dat woont in ons kantoorgebouw in de Twaalf Apostelenstraat. Natuurlijk hoor je dan ook meer over dit project. Bart De Craene zal de workshop faciliteren. Het was een bijzonder voorbereidend gesprek tussen Bart en de vader van het gezin. Verhalen over hoop, verdriet, heimwee, gemis en dankbaarheid.

Kinderprogramma 2.0!
Terwijl jij geniet van de zon, een wafel of een workshop genieten je kinderen van christelijk kindertheater! Kortom, nog meer dan vorig jaar is dit echt een dag voor het hele gezin.

Juf Snapniks vertelt over de onvoorwaardelijke liefde van God de Vader en gaat hierin ook in op vluchtelingen. Ze maakt gebruik van buikspreekpoppen, veel interacties, grapjes en goocheltrucs. Na afloop leren de kinderen nog een Christelijke rap aan die ze nooit meer vergeten!

Getuigenis uit Lesbos!
Myrthe getuigt over haar ervaringen op het eiland Lesbos. Ze deelt over de dromen van vluchtelingen. Kom naar deze aangrijpende maar hoopvolle workshop!

Update over Omar
Zaterdag vertelt Bruno over zijn vriend Omar. Omar kwam in ons land tot geloof en werd uitgezet naar Somalie. Hij vluchtte naar Oeganda en startte een DTS. In de video vertelt hij hierover. Zaterdag hoor je het laatste nieuws van Omar en kan je al je vragen kwijt bij Bruno die Omar opvolgt in Oeganda. Jan Witsel is de spin in het web met betrekking tot de opvolging van Omar. Jan is er zaterdag ook bij!

Eerste Familiedag: groot succes!

We kijken terug op een zeer geslaagde zonnige eerste Gave Veste Familiedag. Eén van de bezoekers zei: ‘’Toen ik binnenkwam merkte ik gelijk een hele warme sfeer, het voelt echt aan als familie.’’ Een treffender compliment konden we ons niet wensen!   

Zalig! 

Na een gemoedelijke inloop stroomden de meeste bezoekers toe tijdens de lunch. De vroege vogels konden echter al genieten van het seminar van Jan Piet de Visser over ‘zaligsprekingen onder vluchtelingen’. Eén van de deelnemers zei na afloop: ‘’Deze workshop mocht veel langer duren!’’ Op datzelfde moment werd de hernieuwde visie van Gave Veste gepresenteerd. De drie kernwaarden ‘Recht, Barmhartigheid en Geloof’ stonden hierin centraal.  

Ontmoeting 

Na de lunch begon de Familiedag pas echt. Veel buddy’s en vluchtelingen haalden oude banden aan en genoten van de gesprekken. Anderen bezochten de workshops. De presentatie van de inleefreis door de deelnemers en de workshops van Conny werden zeer gewaardeerd. Conny inspireerde en motiveerde. Het geheim: iedereen kan tijdens de koffie luisteren en een ‘beetje meer’ vertellen.  

Tieners 

Ondertussen waren de tieners onder begeleiding van COSA (Jan Witsel) graffiti-kunstwerken aan het maken. De kinderen hoorde je lachen tijdens de beroemde Kindershow van Benjamin. En als klap op de vuurpijl arriveerde dan ook nog eens de wafelkraam waar iedereen gratis pannenkoeken en wafels kon halen! Wie na zijn wafel graag wilde bewegen werd op zijn wenken bediend: Drie tieners uit Madagaskar leerden het publiek een Madagassische dans aan!  

Aanbidding

En dan moest het hoogtepunt van de dag nog komen: het afsluitende aanbiddingsconcert. Samen zongen we ter ere van Hem die de vreemdeling liefheeft, Die ons liefheeft.  

Bereikbaarheid (trein en parkeren)

De Gave Veste Familiedag is zeer eenvoudig te bereiken.

Trein

Vanaf station Gent Sint-Pieters is het slechts 8 minuten stappen!

Auto

Parkeren kan op diverse plaatsen in de nabije omgeving (zie afbeelding hieronder). Daarnaast zijn er parkeerplaatsen in de straat zelf. In de Rijsenbergstraat loopt de grens tussen 'zone geel' en 'zone groen'. Het verschil:

Gele zone: Maximaal 5 uur parkerenvoor €1.80 per uur.
Groene zone: Onbeperkt parkeren voor €1.00 per uur tot een maximum van €3.50

Kortom: de Gave Veste Familiedag is zowel met de trein als met de auto zeer goed bereikbaar!

Gent-Rijsenbergstr40-parkeer