FAMILIEDAG

GV-Familie2022_76

Familiedag: 19 augustus 2023

Vluchtelingen, sympathisanten, vrienden, familie en allen die enige affiniteit hebben met christelijk werk onder vluchtelingen zijn welkom. Een dag met ontspanning, kinderanimatie, ontmoeting, eten en drinken, aanbidding en toerusting.

We moedigen je aan om vrienden en/of kerkleden met een vluchtelingenachtergrond uit te nodigen. We praten liever niet over vluchtelingen maar met vluchtelingen.

Zaterdag 19 augustus 2023
Rijsenbergstraat 40, 9000 Gent
SmdB Gaspar De Coligny
11u00-17u00 (vrij om te komen en te gaan)

Eerste Familiedag: groot succes!

We kijken terug op een zeer geslaagde zonnige eerste Gave Veste Familiedag. Eén van de bezoekers zei: ‘’Toen ik binnenkwam merkte ik gelijk een hele warme sfeer, het voelt echt aan als familie.’’ Een treffender compliment konden we ons niet wensen!   

Zalig! 

Na een gemoedelijke inloop stroomden de meeste bezoekers toe tijdens de lunch. De vroege vogels konden echter al genieten van het seminar van Jan Piet de Visser over ‘zaligsprekingen onder vluchtelingen’. Eén van de deelnemers zei na afloop: ‘’Deze workshop mocht veel langer duren!’’ Op datzelfde moment werd de hernieuwde visie van Gave Veste gepresenteerd. De drie kernwaarden ‘Recht, Barmhartigheid en Geloof’ stonden hierin centraal.  

Ontmoeting 

Na de lunch begon de Familiedag pas echt. Veel buddy’s en vluchtelingen haalden oude banden aan en genoten van de gesprekken. Anderen bezochten de workshops. De presentatie van de inleefreis door de deelnemers en de workshops van Conny werden zeer gewaardeerd. Conny inspireerde en motiveerde. Het geheim: iedereen kan tijdens de koffie luisteren en een ‘beetje meer’ vertellen.  

Tieners 

Ondertussen waren de tieners onder begeleiding van COSA (Jan Witsel) graffiti-kunstwerken aan het maken. De kinderen hoorde je lachen tijdens de beroemde Kindershow van Benjamin. En als klap op de vuurpijl arriveerde dan ook nog eens de wafelkraam waar iedereen gratis pannenkoeken en wafels kon halen! Wie na zijn wafel graag wilde bewegen werd op zijn wenken bediend: Drie tieners uit Madagaskar leerden het publiek een Madagassische dans aan!  

Aanbidding

En dan moest het hoogtepunt van de dag nog komen: het afsluitende aanbiddingsconcert. Samen zongen we ter ere van Hem die de vreemdeling liefheeft, Die ons liefheeft.  

Inschrijven Gave Veste Familiedag