FAMILIEDAG

Familiedag: 24 augustus 2024

Kom naar de Gave Veste Familiedag! Een dagje uit voor jezelf, met vrienden en/of voor het hele gezin tijdens de vakantie. Een dag met ontspanning, kinderanimatie, ontmoeting, eten en drinken, aanbidding en toerusting.

Sympathisanten, vrienden, familie en allen die enige affiniteit (willen) hebben met christelijk werk onder vluchtelingen zijn welkom.

We moedigen je aan om mensen met een vluchtelingenachtergrond uit te nodigen. We praten liever niet over vluchtelingen maar met vluchtelingen.

Zaterdag 24 augustus 2023
Rijsenbergstraat 40, 9000 Gent
SmdB Gaspar De Coligny
11u00-17u00 (vrij om te komen en te gaan)

Meer informatie en het programma verschijnen later op deze pagina.

We kunnen wel alvast de bezoekers nazeggen: 'Deze dag wil je niet missen''.

Vorig jaar hoorden we van enkele mensen: hoe komt het dat niet meer mensen hier van wisten? Wel: jij kan ons daarbij helpen. Deel het (regelmatig) in je kerk, gemeente, kring en netwerk en geef anderen de kans om ook de Familiedag mee te beleven.
Advert 1200x1200 pixels

Aanmelden Gave Veste Familiedag 2024

Om de dag goed te laten verlopen helpt het als we een inschatting kunnen maken van het aantal bezoekers. Ook kunnen we je op deze manier op de hoogte houden van het programma en ontwikkelingen rondom de Gave Veste Familiedag. Meld je daarom aan voor de Familiedag. Tot 24 augustus in een hopelijk zonnig Gent!

Aanmelden via onderstaande link:

https://forms.gle/pQaXgshhGYkp5dMU8

Tweede Familiedag: geslaagde dag!

Ontmoeting, plezier en verdieping

‘’De dag was top, de aanbidding prachtig’’, zomaar een reactie van een bezoeker van onze tweede Familiedag. Iemand noemt als hoogtepunt: ‘’De gezellige en familiaire sfeer’’. ‘’Ik heb veel geleerd over de praktijk en de workshop over Omar was aangrijpend’’, deze drie reacties raken precies de kern van wat we willen bereiken.

We willen terugkomen!

De eerste bezoekers leerden enkele woordjes Arabische en Perzisch tijdens de ontspannen taalcarrousel. Ondertussen leerden anderen de werking van Gave Veste beter kennen aan de hand van de ‘gave quiz’ met vragen over heden, verleden en toekomst! Natuurlijk inclusief foto’s van bijvoorbeeld Sjaak en Eline.

Het hoogtepunt voor de kinderen was natuurlijk het christelijke kindertheater van Juf Snapniks. Dit was de reden dat veel kindjes na afloop tegen de ouders zeiden: we willen volgend jaar terugkomen!

Zaal muisstil

Ondertussen startte de workshops voor de volwassenen. Van veel bezoekers hoorden we dat de workshop van Myrthe over haar ervaring in Lesbos indruk maakte. Myrthe had de kunst om het publiek vanaf het begin op een serene enthousiaste manier mee te nemen in haar verhaal door middel van foto’s en filmpjes. Als je deze workshop gevolgd hebt dan weet je één ding, je verlaat niet zomaar huis en haard. Vluchten is echt je laatste optie. Dat de zaal achteraf stil was, was ook niet te verwonderen.

Meertalige interculturele worship

Met aanbidding in zes (!) talen sloten we de dag af. Een feest van alle volken met liederen in het Lingala, Perzisch, Russisch, Swahili, Engels en Nederlands.

Eerste Familiedag: groot succes!

We kijken terug op een zeer geslaagde zonnige eerste Gave Veste Familiedag. Eén van de bezoekers zei: ‘’Toen ik binnenkwam merkte ik gelijk een hele warme sfeer, het voelt echt aan als familie.’’ Een treffender compliment konden we ons niet wensen!   

Zalig! 

Na een gemoedelijke inloop stroomden de meeste bezoekers toe tijdens de lunch. De vroege vogels konden echter al genieten van het seminar van Jan Piet de Visser over ‘zaligsprekingen onder vluchtelingen’. Eén van de deelnemers zei na afloop: ‘’Deze workshop mocht veel langer duren!’’ Op datzelfde moment werd de hernieuwde visie van Gave Veste gepresenteerd. De drie kernwaarden ‘Recht, Barmhartigheid en Geloof’ stonden hierin centraal.  

Ontmoeting 

Na de lunch begon de Familiedag pas echt. Veel buddy’s en vluchtelingen haalden oude banden aan en genoten van de gesprekken. Anderen bezochten de workshops. De presentatie van de inleefreis door de deelnemers en de workshops van Conny werden zeer gewaardeerd. Conny inspireerde en motiveerde. Het geheim: iedereen kan tijdens de koffie luisteren en een ‘beetje meer’ vertellen.  

Tieners 

Ondertussen waren de tieners onder begeleiding van COSA (Jan Witsel) graffiti-kunstwerken aan het maken. De kinderen hoorde je lachen tijdens de beroemde Kindershow van Benjamin. En als klap op de vuurpijl arriveerde dan ook nog eens de wafelkraam waar iedereen gratis pannenkoeken en wafels kon halen! Wie na zijn wafel graag wilde bewegen werd op zijn wenken bediend: Drie tieners uit Madagaskar leerden het publiek een Madagassische dans aan!  

Aanbidding

En dan moest het hoogtepunt van de dag nog komen: het afsluitende aanbiddingsconcert. Samen zongen we ter ere van Hem die de vreemdeling liefheeft, Die ons liefheeft.  

Bereikbaarheid (trein en parkeren)

De Gave Veste Familiedag is zeer eenvoudig te bereiken.

Trein

Vanaf station Gent Sint-Pieters is het slechts 8 minuten stappen!

Auto

Parkeren kan op diverse plaatsen in de nabije omgeving (zie afbeelding hieronder). Daarnaast zijn er parkeerplaatsen in de straat zelf. In de Rijsenbergstraat loopt de grens tussen 'zone geel' en 'zone groen'. Het verschil:

Gele zone: Maximaal 5 uur parkerenvoor €1.80 per uur.
Groene zone: Onbeperkt parkeren voor €1.00 per uur tot een maximum van €3.50

Kortom: de Gave Veste Familiedag is zowel met de trein als met de auto zeer goed bereikbaar!

Gent-Rijsenbergstr40-parkeer