VRIJWILLIGERSWERKING

28_SF_7218

Vrijwilligerswerking met vluchtelingen

Met de vrijwilligerswerking moedigt Gave Veste  christenen aan om contact te leggen met vluchtelingen en vriendschappen met hen aan te gaan. Op deze pagina lees je meer over de vrijwilligerswerking met vluchtelingen.

Dit kan op allerlei manieren: in groep of alleen; voor lange tijd of korte tijd….  Vanuit die persoonlijke relaties mag je de liefde van Jezus door geven aan vluchtelingen. Door het opbouwen van contact, help je een vluchteling om zijn of haar plek te vinden in België.

Je kan op verschillende manieren deelnemen aan de vrijwilligerswerking.

  • Je spreekt af met vluchtelingen en fungeert als 'buddy' voor hen door een gezellige sfeer te creëren, te luisteren naar verhalen, samen thee te drinken, het zoeken naar een woning, samen inkopen doen…. Het omvat vaak ook enige praktische hulp. Vervolgens ontstaan vanuit de vriendschap soms gesprekken over cultuur, geloof, levensvragen of problemen waarmee men worstelt. Bovendien gaat dit alles vaak gepaard met een heerlijke maaltijd en gastvrijheid die vele vluchtelingen kenmerkt.
  • Je doet mee aan een werking in of nabij een asielcentrum in jouw buurt.
  • Je organiseert een Bijbelstudie of filmavond waarin je het evangelie deelt.
  • Je verwelkomt vluchtelingen in jouw kerk.
  • Je neemt deel aan lokale projecten zoals praattafels of buddy-werkingen van OCMW/Stad.

Gave Veste organiseert diverse initiatieven waarbij je op een laagdrempelige manier in contact komt met vluchtelingen. De belangrijkste is het moeder- en kindweekend.

"Word een vriend van een vluchteling, een prachtig mens. Deel de liefde van Jezus in woord en daad."

Wat doet Gave Veste voor vrijwilligers?

Gave Veste brengt christenen samen die contact (willen) hebben met vluchtelingen. We organiseren in diverse regio's netwerk- en informatieavonden waarin toerusting, verbinding, bemoediging en inspiratie centraal staan.

We komen graag in jouw gemeente spreken of een presentatie geven. Een goede manier om het onderwerp bespreekbaar te maken in de kerk.
De cursus kerk & vluchteling is erop gericht om mensen te activeren contact te leggen met vluchtelingen. We beantwoorden de meeste prangende vragen, geven een Bijbels kader en vormen teams om aan de slag te gaan. Begeleiding en ondersteuning na de cursus horen hier helemaal bij!

Heb je contact met vluchtelingen? Heb je hierover vragen? Praktisch, juridisch, geestelijke, sociaal? Dan staan we voor je klaar. Contacteer ons via info@gaveveste.be of bel naar 0483 / 319 925

We bieden alle christenen die regelmatig contact hebben met vluchtelingen een gratis vrijwilligersverzekering aan. Met het tekenen van een vrijwilligerscontract kan je ook aanspraak maken op een onkostenvergoeding.

Ik wil vrijwilliger worden, en nu?

Stuur een bericht naar Jelle Rijkeboer via info@gaveveste.be bel 0483 / 31 99 25 en we zoeken samen naar de mogelijkheden.

Kom zeker ook vrijblijvende naar de informatieavonden in de diverse regio's. Op deze pagina zijn de data en locaties te vinden.