VLUCHTELINGENGEBEDSZONDAG

0001 (4)

Vluchtelingengebedszondag 20 juni 2021

Over heel de wereld bidt de kerk op zondag 20 juni voor vluchtelingen. Doe mee door zelf te bidden of hier in de kerk aandacht voor te vragen. Vraag je gemeenteleiding om hier op zondag 20 juni aandacht aan te besteden.

Wereldwijd bidden miljoenen christenen deze dag voor mensen op de vlucht.

Het thema van dit jaar is: Omarmen
Schriftteksten: Leviticus 13:45-46 en Lucas 7:20-23

Het pakket materialen bestaat dit jaar uit gebedspunten, een preekopzet en liedsuggesties.
Gebedspunten zijn 0ok in Powerpoint beschikbaar om in de kerk te tonen.

Materialen in PDF
Gebedspunten in Powerpoint

Vluchtelingen hebben ons gebed hard nodig. Ja, ze hebben ons hart nodig!

Gebedsmoment 20 juni 20u00-21u00

Op zondagavond 20 juni om 20u00 komen we samen voor een online gebedsmoment. Van harte welkom! Dit jaar staat het gebedsuur in het teken van zogenaamde ‘transmigranten’. Hiervoor werken we samen met ‘Open Deur vzw’ in Schaarbeek. Juist deze groep onder de mensen op de vlucht wordt uitgesloten in onze samenleving. In Schaarbeek vinden zij wel een plaats waar ze met liefde worden ontvangen.

Open Deur
Open Deur deelt het evangelie in zowel woorden als daden met vreemdelingen. Twee keer per week ontvangen ongeveer  100 mensen een maaltijd waarna steevast een Bijbelverhaal gedeeld wordt. De vzw huurt een appartement om mensen tussen wal en schip op te vangen en te begeleiden naar een stabiele toekomst in België. Wekelijks vindt er een Bijbelstudie plaats voor vreemdelingen die men leerde kennen bij de maaltijdbedeling. Meer over Open Deur en de samenwerking met Gave Veste via: https://gaveveste.be/huisvesting-diaconie/

Meedoen?
20 juni 20u00-21u00
Zoomlink: https://us02web.zoom.us/j/87864480533
Wachtwoord: gaveveste

Lied uit de Vervolgde Kerk

Introduceer dit prachtige Farsi-lied in je kerk. Dit lied komt uit de Vervolgde Kerk van Iran & Afghanistan. In de diverse ondergrondse kerken zingen onze broeders en zusters dit mooie lied. Nu is er een Nederlandse versie uitgebracht waar Kees Kraayenoord aan meewerkte. Zing jij het straks in Vlaanderen in de kerk?

De muziek en tekst is eenvoudig aan te leren door het muziekteam in de kerk. Het lied via video afspelen is ook mogelijk. Klik hieronder voor:

PDF met akkoorden
Bladmuziek
Tekst
Video