VLUCHTELINGENGEBEDSZONDAG

0001 (4)

Vluchtelingengebedszondag 19 juni 2022

Over heel de wereld bidt de kerk op zondag 19 juni voor vluchtelingen. Doe mee door zelf te bidden of hier in de kerk aandacht voor te vragen. Vraag je gemeenteleiding om hier op zondag 19 juni aandacht aan te besteden.

Wereldwijd bidden miljoenen christenen deze dag voor mensen op de vlucht.

Vluchtelingen hebben ons gebed hard nodig. Ja, ze hebben ons hart nodig!

Thema 2022: Uitbuiting en Kwetsbaarheid

Wat: Vluchtelingengebedszondag
Wanneer: Zondag 19 juni 2022
Waar: In je eigen gemeente (bidstond, kring, samenkomst)
Waarom: Omdat 100 miljoen mensen op de vlucht jouw gebed dringend nodig hebben!
Thema: Kwetsbare migranten en vluchtelingen

Hoe: Introduceer het thema van dit jaar. Deel de gebedspunten en ga samen bidden.

Tip: Vraag aan de oudsten/dienstleiding om 10 minuutjes vrij te maken tijdens de samenkomt voor heel concreet gebed.

Extra: Zondagavond 19 juni komen we online samen voor gebed. Om 20u00 bidden we samen met christenen uit het hele land voor kwetsbare migranten en vluchtelingen. Vertegenwoordigers van Cherut en Gave Veste leiden de gebedsblokken in en geven antwoord op je vragen.

https://us02web.zoom.us/j/87864480533
Meeting ID: 878 6448 0533
Wachtwoord: gaveveste

Achtergrond: Waar we voor vreesden is werkelijkheid geworden… De kaap van 100 miljoen vluchtelingen is bereikt. ‘’Sinds ik werkzaam ben voor Gave Veste is dit de grootste stijging binnen één jaar. Van 82 miljoen mensen op de vlucht in 2021 naar 100 miljoen in 2022. Verschrikkelijk!,’’ aldus Jelle Rijkeboer (directeur Gave Veste). Ondanks dit blijven we hoopvol! Wanneer we onze handen uit de mouwen steken in gebed en werk maken we een verschil. Elk jaar bidden wereldwijd miljoenen christenen eensgezind tijdens de Vluchtelingengebedszondag. Elk jaar werken we hiervoor samen met een Belgische organisatie om het gebed van concrete inhoud te voorzien.

Thema: Kwetsbare migranten en vluchtelingen

Dit jaar organiseert Gave Veste de Vluchtelingengebedszondag samen met Cherut Belgium. We bidden voor vrouwelijke migranten die te maken hebben met uitbuiting. De focus ligt op kwetsbaarheid van migranten en vluchtelingen.

Cherut biedt hulp en ondersteuning aan meisjes, vrouwen en transgenders die zich in een kwetsbare positie bevinden door prostitutie, uitbuiting of mensenhandel.

Cherut staat voor een rechtvaardige samenleving zonder gedwongen prostitutie en uitbuiting. Het is een fundamenteel mensenrecht om niet in de prostitutie te hoeven werken of in een andere situatie van uitbuiting terecht te komen.

Cherut is een hulporganisatie die werkt vanuit christelijke principes en waarden. Daarom staan ze voor vrijheid, rechtvaardigheid, hoop, liefde, vertrouwen en community.

Gave Veste bestaat om de kerk in België te bewegen om Recht, Barmhartigheid en Geloof te delen met mensen op de vlucht.

Materialen om te gebruiken:

Gebedszondag 2022 - Kwetsbare Migranten en Vluchtelingen

Preekopzetten

Wil je in de gemeente spreken over vluchtelingen? Lees dan zeker de preekopzetten die we aanbieden. Schroom niet om iemand van Gave Veste uit te nodigen in je gemeente. Dat kan via info@gaveveste.be

Preekopzet 1: De vreemdeling in de Thora, Profeten en Evangelie

Preekopzet 2: Het boek van de vreemdeling

Preekopzet 3: Het verhaal van de tempel en de vreemdeling

Preekopzet 4: Missie, zending en migratie

Preekopzet 5: Omzien naar de vreemdeling - Ruth

Preekopzet 6: Omgang met vreemdelingen en moslims - Samaritaanse vrouw

Preekopzet 7: Zending onder onbreikte volkeren - Kamerling & Filipus 

Preekopzet 8: Gebed van en voor de vluchteling - Psalm 56

Lied uit de Vervolgde Kerk

Introduceer dit prachtige Farsi-lied in je kerk. Dit lied komt uit de Vervolgde Kerk van Iran & Afghanistan. In de diverse ondergrondse kerken zingen onze broeders en zusters dit mooie lied. Nu is er een Nederlandse versie uitgebracht waar Kees Kraayenoord aan meewerkte. Zing jij het straks in Vlaanderen in de kerk?

De muziek en tekst is eenvoudig aan te leren door het muziekteam in de kerk. Het lied via video afspelen is ook mogelijk. Klik hieronder voor:

PDF met akkoorden
Bladmuziek
Tekst
Video