VLUCHTELINGENGEBEDSZONDAG

Vluchtelingengebedszondag 2024 Gastvrije maaltijd flyer

Vluchtelingengebedszondag 16 juni 2024

In Vlaanderen opent de kerk haar deuren voor een gastvrije maaltijd tijdens de wereldwijde vluchtelingengebedszondag op 16 juni. Doe je mee?

Verwelkom en ontmoet mensen op de vlucht in je eigen gemeente. Schep gastvrije, verwelkomende en laagdrempelige mogelijkheden voor ontmoeting!

Vluchtelingen hebben ons gebed hard nodig. Ja, ze hebben ons hart nodig!

Gastvrije Maaltijd

Organiseer een gastvrij maaltijd op de internationale vluchtelingengebedszondag op 16 juni 2024. Deze zondag is gekoppeld aan de Vluchtelingendag van de Verenigde Naties die ook dit weekend is.

Nodig vluchtelingen uit voor de maaltijd. Dat kan via alle persoonlijke contacten die mensen hebben in de kerk, via opvangcentra en organisaties als OCMW/CAW of andere vzw’s met een focus op anderstalige nieuwkomers.

Maak gebruik van het draaiboek en pas het aan de lokale context aan en houdt een Gastvrije Maaltijd. Samen aan tafel met mensen op de vlucht.

In het draaiboek staat allerlei praktische informatie inclusief tips, advies en suggesties.

Uitnodigingen bestellen

Gave Veste heeft prachtige welkomstkaartjes met de tekst ‘’welkom’’ in 15 talen. Je kan deze bij ons bestellen. Wij sturen deze kaartjes op samen met een sticker op de achterkant met concrete informatie over de maaltijd. Deze kaartjes kan je gebruiken om uit te delen aan vluchtelingen of om af te geven aan medewerkers van bijvoorbeeld een OCMW of opvangcentrum.

Bestel de kaartjes uiterlijk 1 juni zodat je nog tijd hebt om ze uit te delen. Aanvragen via info@gaveveste.be

Een stap verder: interculturele kerkdienst

Ga nog een stap verder en organiseer een interculturele kerkdienst voorafgaand aan de gastvrije maaltijd. In het draaiboek vind je een liturgie die je helpt om de dienst vorm te geven. Geef broers en zussen (of hen die zoeken naar antwoorden op levensvragen) in de opvangcentra de kans om kennis te maken met jouw kerkgemeente.

Download het draaiboek