VLUCHTELINGENGEBEDSZONDAG

0001 (4)

Vluchtelingengebedszondag 21 juni 2020

Over heel de wereld bidt de kerk op zondag 21 juni voor vluchtelingen. Je kan meedoen door zelf te bidden of hier in de kerk aandacht voor te vragen. Vraag je gemeenteleiding om hier op zondag 21 juni aandacht aan te besteden.

We hebben ook dit jaar weer een gebedspunten uitgewerkt die jou en je kerk helpen in het gebed. Zowel in PDF als in Powerpoint om in je kerk/kring te gebruiken.

Liederen zijn in staat om ons gebed te ondersteunen. Daarom hebben we dit jaar ook een document gemaakt voor je met enkele liedsuggesties. Sommige liederen zingen van de Hoop, andere liederen zijn meer een smeekbede.

Vluchtelingen hebben ons gebed hard nodig. Ja, ze hebben ons hart nodig!

Gebedsmoment 21 juni 20u00-21u00

Gave Veste & Moeders in Gebed organiseren op zondag 21 juni tussen 20u00 en 21u00 een online gebedsmoment voor vluchtelingen. Tijdens de wereldwijde vluchtelingengebedszondag verbinden we ons in gebed rondom vluchtelingen.

Het gebedsuur is opgedeeld in vier blokken. Na een korte inleiding gaan we steeds uiteen in kleine groepjes om te bidden. Speciale aandacht gaat uit naar moeders en kinderen met een vluchtelingenachtergrond.

Van harte welkom om mee te bidden voor mensen op de vlucht. Van harte welkom om mee te bidden voor broeders en zusters op de vlucht. Van harte welkom om mee te bidden voor een nieuw Thuis voor vluchtelingen.

Link naar Zoom & wachtwoord in afbeelding.

Vluchtelingengebedszondag2020 Facebk940x788

Lied uit de Vervolgde Kerk

Introduceer dit prachtige Farsi-lied in je kerk. Dit lied komt uit de Vervolgde Kerk van Iran & Afghanistan. In de diverse ondergrondse kerken zingen onze broeders en zusters dit mooie lied. Nu is er een Nederlandse versie uitgebracht waar Kees Kraayenoord aan meewerkte. Zing jij het straks in Vlaanderen in de kerk?

De muziek en tekst is eenvoudig aan te leren door het muziekteam in de kerk. Het lied via video afspelen is ook mogelijk. Klik hieronder voor:

Partituren
Tekst
Video