TWAALF APOSTELENPROJECT

Zaventem aankomst
L1242625

Kantoor

Het kantoor van Gave Veste is gevestigd in de Twaalf Apostelenstraat in Mechelen

DSC_0704

Hum. Cor.

In ons kantoorgebouw vangen we een groot vluchtelingengezin op dat overkomt met de Humanitaire Corridor.

L1000416

Samen

Samen met lokale kerkgemeenschappen en de buren vormen we een onthaalgemeenschap voor het gezin.

Gave Veste Project XII-Apostelenstraat_Opendeur2022 aff-A2

Steun

Doe je mee met het Twaalf Apostelenproject? Geef vluchtelingen een thuis bij Gave Veste.

Thuis bij Gave Veste

Een gezin van negen Syrische vluchtelingen vindt een thuis bij Gave Veste. 

In ons nieuwe kantoorgebouw vinden vluchtelingen een veilig heenkomen. En meer: dankzij de onthaalgemeenschap werken we aan een snelle integratie in onze samenleving.

Het eerste gezin is toegekomen op 26 april 2023. Wat opviel bij aankomst is het gebrek aan bezittingen van de familie. Dit komt doordat ze al in 2013 zijn gevlucht naar Libanon en daar overleefden. Ze vluchtten nadat hun dorp in Syrië werd gebombardeerd en ook hun binnenlandse vluchtplaats aangevallen werd.

Humanitaire Corridor

Een “humanitaire corridor” is een veilige en legale toegangsweg tot ons land voor kwetsbare vluchtelingen. In plaats van zich aan een levensgevaarlijke reis te moeten wagen en zich toe te vertrouwen aan mensensmokkelaars, kunnen deze mensen in nood reizen zoals u en ik: met een visum en per vliegtuig.

Dit unieke project in Belgie, Frankrijk en Italië is een samenwerking tussen de Katholieke kerk en de Evangelische beweging.

Met de Hum. Cor. zijn bijna 7000 vluchtelingen gered uit oorlogssituaties. 

Gave Veste is door de Federale Synode officieel naar voren geschoven om namens de Evangelische beweging aan dit project mee te doen.

Samenwerking

Voor de begeleiding van dit gezin werken we samen met lokale kerken en de buurtbewoners.

Arabische christenen helpen mee met de vertaling van gesprekken. En meer: ze investeren in de relatie met de familie om vandaaruit op een gelijkwaardige manier het geloof te delen.

Steun

Om dit project mogelijk te maken zijn we voor 100% afhankelijk van giften. We droomden al jaren van de mogelijkheid om niet alleen een kantoor te huren, maar op de kantoorlocatie ook een vluchtelingengezin op te vangen.

Om die droom te verwezenlijken moesten we een groot gebouw huren. En natuurlijk brengt dat een stijging van de huurkosten en nutsvoorzieningen met zich mee.

Wil je het Twaalf Apostelenproject steunen en daarmee meehelpen in zowel de opvang van vluchtelingen? Maak dan een gift over via:

Gave Veste vzw
BE09 7350 4256 0857
o.v.v. Twaalf Apostelen

Payconiq