OEKRAINE

Ontwerp zonder titel (1)

Wat kan ik doen?

Opvang

Wil je Oekraïense vluchtelingen opvangen? Wil je meer informatie, tips en advies over opvang van Oekraïners? Hoe kan Gave Veste je ondersteunen?  Alle actuele informatie en aanmeldformulier is te vinden via deze website.

Welkomstpakketjes

Gave Veste heeft welkomstpakketjes gemaakt die je kan geven aan Oekraïense vluchtelingen. Je kan dit gebruiken voor mensen die je opvangt of om elders uit te delen.  Bestellen kan via onze website!

Gebed en Steun

Gave Veste verzamelt en bundelt gebedspunten en manieren om te steunen. We richten ons op christelijke en voornamelijk Belgische initiatieven die vluchtelingen helpen in België, Oekraïne en buurlanden van Oekraïne.

Geloof delen

Gave Veste en het Goede Boek centraliseren de aanschaf en verdeling van Oekraïense/Russische Bijbels en evangelisatiemateriaal. We geven enkele belangrijke aandachtspunten voor het delen van je geloof.

Kerken

De kerk en de kerkgemeenschap kan een grote, zegenrijke en impactvolle rol spelen in de opvang en integratie van (Oekraïense) vluchtelingen. Inspiratie, ideeën en tips zijn hieronder te vinden.

Landeninformatie

Reacties op het leed van Oekraïners zijn hartverwarmend. Wat kan je verwachten in het contact met Oekraïense vluchtelingen? We geven tips en achtergronden bij de cultuur en religie van Oekraïners.

Hulpmiddelen

Je staat er niet alleen voor! We doen het samen. Dat is de boodschap die we willen uitdragen. Daarom plaatsen we op deze webpagina allerlei handige hulpmiddelen die jou helpen in contact met Oekraïense vluchtelingen.

Nooddorpen

Overal worden nooddorpen gebouwd. Een nieuwe kans om te dienen. Wat kan je concreet doen? Op deze webpagina geven we advies en tips. Ook hier geldt: kerk, laten we uitblinken in gastvrijheid!

English: housing

We provide the basis information about housing Ukrainian refugees. The page is mainly focused on Belgium churches but can be used by other for information about Belgium.