MAHABBA

Mahaba foto website

Wat is Mahabba?

Mahabba is een gebedsbeweging met als doel elke christen te motiveren en te mobiliseren om
hun moslim naaste lief te hebben. Mahabba’ betekent: ‘liefde voor moslims’. De Mahabba-gebedsbeweging is onderdeel van de werking van Gave Veste.

Gebedsgroepen

In gans België willen we gebedsgroepen starten voor moslims. De gebedsgroepen bestaan uit christenen uit alle denominaties. Zij komen samen voor gebed voor buren, vrienden, collega’s en andere naasten met een moslimachtergrond. Op die manier worden er bruggen
gebouwd tussen christenen en moslims, en worden er bruggen gebouwd tussen de diverse
kerkelijke denominaties.

De gebedsgroepen blijven autonoom. De medewerkers van Mahabba faciliteren de gebedsgroepen en komen tegemoet in concrete noden, bijvoorbeeld op het gebied van vorming.

Op dit moment zijn gebedsgroepen actief in:

Gent
Kortrijk
Brugge
Brussel
Lanaken
Lint

Wil je deelnemen aan één van deze groepen? Of zelf een gebedsgroep starten? Laat het weten aan david@mahabba.be

Jaarlijkse Conferentie

De laatste zaterdag van november organiseren we de Mahabba-conferentie. Open voor iedereen die aangesproken wordt door de visie van Mahabba.

De conferentie bestaat uit lofprijs, gebed, toerusting, bespreking en ontmoeting. De liederen worden afwisselend in het Frans en Nederlands gezongen. Vertaling naar het Frans is standaard aanwezig.

De conferentie van 2022 werd bezocht door 72 mensen. Bert de Ruiter van Sharing Lives sprak over je leven en geloof delen met moslims. Een zeer inspirerende boodschap!

De volgende Mahabba-conferentie gaat door op zaterdag 25 november 2023. Dan spreek de gerenommeerde spreker en auteur Chawkat Moucarry, geboren in Aleppo en woonachtig in Parijs.

Aanmelden voor de Mahabba-conferentie:

 

Maandelijks Mahabba Moment (3M)

Elke maand verzenden we een ''Maandelijks Mahabba Moment'', een 3M. Dit bevat een overdenking, getuigenis gebedspunten vanuit het gebedsnetwerk en een mogelijkheid om iets van Mahabba te delen in de kerkdienst. Wil je deze ontvangen? Meld je dan aan via onderstaand formulier.

Inschrijven op 3M magazine

* indicates required

Language

Mahabba Agenda

Tijdens de Ramadan roepen we christenen op om te bidden voor hun moslimnaasten. Zo schrijven we bijvoorbeeld elk jaar een gebedspagina in het boekje ''30 dagen gebed voor Moslims''. Tijdens de eerste dag van de Ramadan komen we samen met iedereen die dat wil om samen te beginnen met gebed en een stukje toerusting. Tijdens de Nacht van Kracht doen we dit opnieuw. Meer informatie, achtergronden en getuigenissen rondom de Ramadan verschijnen binnenkort op: https://gaveveste.be/resource-pack/

16 maart 20u00: Netwerkavond Kortrijk in kader van de Ramadan.

22 maart 20u00: Startbijeenkomst (gebed + thema) in kader van de Ramadan via Zoom.

4 & 11 april: Online-vorming over de kracht van Bijbelse verhalen

18 april 20u00: 
Gebedsbijeenkomst in het kader van de Nacht van Kracht via Zoom.

25 november: Mahabba Conferentie