MAHABBA

Mahabba Conferentie2023 Flyer-A6 proef3_page-0001

Jaarlijkse Mahabba Conferentie

Zaterdag 25 november organiseren we de Mahabba-conferentie. Open voor iedereen die aangesproken wordt door de visie van Mahabba.

De conferentie bestaat uit lofprijs, gebed, toerusting, bespreking en ontmoeting. De liederen worden afwisselend in het Frans en Nederlands gezongen. Vertaling naar het Frans is standaard aanwezig.

De volgende Mahabba-conferentie gaat door op zaterdag 25 november 2023. Dan spreek de gerenommeerde spreker en auteur Chawkat Moucarry, geboren in Aleppo en woonachtig in Parijs.

Thema: Vergeving en genade binnen de Islam en het Christelijke geloof.

Praktisch
Inloop: 09u30
Start: 10u00
Eind: 16u30
Lunch wordt voorzien (vrije bijdrage)
Kinderprogramma voorzien

Vertaling van de spreker (Engels) naar Nederlands en Frans via de app LiveVoice
Neem een smartphone met internet en oortjes mee als je hier gebruik van wil maken. 

Aanmelden voor de Mahabba-conferentie:
https://forms.gle/WEDDhKcvL65P7xx9A

De conferentie van 2022 werd bezocht door 72 mensen. Bert de Ruiter van Sharing Lives sprak over je leven en geloof delen met moslims. Een zeer inspirerende boodschap!

Toonaangevende spreker!

Chawkat Moucarry werd geboren en groeide op in Aleppo, Syrië. Hij heeft een Masters in christelijke theologie en een doctoraat in de Islam aan de Sorbonne Universiteit, Parijs. Hij diende twaalf jaar in Frankrijk bij de International Fellowship of Evangelical Students. In Groot-Brittannië doceerde hij twaalf jaar lang Islamitische en Midden-Oosterse studies aan het All Nations Christian College/

Ruim tien jaar lang werkte hij voor World Vision International als directeur interreligieuze betrekkingen. Hij is de auteur van verschillende boeken, waaronder Faith to Faith: Islam and Christianity in Dialogue (IVP, 2001) en The Search for Forgiveness: Pardon and Punishment in Islam and Christianity (IVP, 2004).

Chawkat is betrokken in een werkgroep van de Europese Evangelische Alliantie rondom zending onder moslims. Hier ontmoette Jelle (directeur Gave Veste) Chawkat tijdens een conferentie. De spreker is gekend om zijn diepe levenservaring, wijsheid en helderheid. We zijn dan ook zeer verheugd dat hij komt spreken in ons land. Laat deze kans niet aan je voorbij gaan!

Mahabba Conferentie2023 Flyer-A6 proef3_page-0001
0002[1]

Programma 2023

10u00 Welkom en lofprijs #1 

10u30 Sessie 1 met Chawkat Moucarry 

11u15 Pauze 

11u30 Sessie 2 met Chawkat Moucarry

12u30 Lunch  

13u30 Spotlight on resources (Sharing Lives – Al Masirra – Come Follow Me) 

13u45 Lofprijs #2  

14u15 Bespreking/Reflectie en gebed in groepjes

15u15 Vraag en Antwoord met Spreker

16u00 Tijd van gebed

16u20 Afsluit met mededelingen 

Wat is Mahabba?

Mahabba is een gebedsbeweging met als doel elke christen te motiveren en te mobiliseren om
hun moslim naaste lief te hebben. Mahabba’ betekent: ‘liefde voor moslims’. De Mahabba-gebedsbeweging is onderdeel van de werking van Gave Veste.

Gebedsgroepen

In gans België willen we gebedsgroepen starten voor moslims. De gebedsgroepen bestaan uit christenen uit alle denominaties. Zij komen samen voor gebed voor buren, vrienden, collega’s en andere naasten met een moslimachtergrond. Op die manier worden er bruggen
gebouwd tussen christenen en moslims, en worden er bruggen gebouwd tussen de diverse
kerkelijke denominaties.

De gebedsgroepen blijven autonoom. De medewerkers van Mahabba faciliteren de gebedsgroepen en komen tegemoet in concrete noden, bijvoorbeeld op het gebied van vorming.

Op dit moment zijn gebedsgroepen actief in:

Gent
Kortrijk
Brugge
Brussel
Lanaken
Lint

Wil je deelnemen aan één van deze groepen? Of zelf een gebedsgroep starten? Laat het weten aan david@mahabba.be