UITDELEN PRESENTJES

GaveVeste Kerst stickerA7_page-0001

Presentjes met een boodschap

Vrijwilligers delen een aantal keer per jaar presentjes uit bij lokale asielcentra. Gave Veste coördineert deze actie van liefde voor asielzoekers.

In de meeste gevallen koppelen vrijwilligers het uitdelen aan een activiteit met de bewoners van het opvangcentrum.

Actueel: Kerstactie 2023

Vorig jaar hebben vele, vele vrijwilligers de tijd genomen om in de donkere dagen de vreugde van Kerst en de liefde van God te delen. We hebben meer dan 1500 handgemaakte Kerstkaarten kunnen uitdelen in verschillende asielcentra. Een mooi, warm gebaar dat erg op prijs werd gesteld, zowel door de bewoners als de medewerkers van het centrum.

Ook dit jaar zijn er weer veel mensen die de Kerstperiode doorbrengen ver weg van hun eigen huis en geliefden.

Help je (weer) mee om door middel van eigen gemaakte Kerstkaarten aan deze vluchtelingen te laten zien dat je aan ze denkt?

Hoe werkt het?

Het thema dit jaar is Welkom.

De kaarten mogen er dus feestelijk uitzien met glitters en strikjes. Leef je uit!

Er mag niets christelijk op de kaarten staan, dus geen Bijbelteksten of verwijzingen. Je mag zo veel en zo weinig kaarten maken als je wilt.

In de kaarten wordt een sticker geplakt met een groet in verschillende talen. Hou er dus rekening mee dat deze sticker (A7 formaat) nog in de kaart kan worden geplakt.

Inleveren:
1. Geef je kaarten af aan één van de Gave Veste medewerkers
2. Lever het in bij het Goede Boek:
- Het Goede Boek Genk: Vennestraat 345, 3600 Genk
- Het Goede Boek Leuven: Tervuursesteenweg 194, 3001 Leuven
- Het Goede Boek Kortrijk: Meensestraat 79, 8500 Kortrijk
3. Of per post naar: Eugeen Vanhoorenbekelaan 18, 3010 Leuven
Meer informatie via lara@gaveveste.be

Waarom deze actie?

Op de presentjes mag geen expliciete christelijke boodschap staan. Waarom doen we het dan kan je denken...?

  1. Om je leven te kunnen delen met mensen op de vlucht moet je hen eerst ontmoeten. De uitdeelactie zijn hier een geschikt middel voor. De meeste vrijwilligers koppelen aan het uitdelen een moment van ontmoeting.
  2. Het presentje is een gebaar van liefde en aandacht dat wel degelijk door de bewoners bijzonder wordt gewaardeerd. Het toont hen dat er mensen zijn in ons land die om hen geven.
  3. De uitdeelacties openden de deuren voor activiteiten in asielcentra. Waar deze vaak gesloten waren voor Gave Veste creëerde we vertrouwen. Over de brug van vertrouwen konden christelijke vrijwilligers vluchtelingen ontmoeten. De medewerkers van de opvangcentra zagen vervolgens met eigen ogen dat we het vertrouwen waard zijn!