UITDELEN PRESENTJES

Magneet 60x44 mm

Presentjes met een boodschap

Vrijwilligers delen vier keer per jaar presentjes uit bij lokale asielcentra. Gave Veste coördineert deze actie van liefde voor asielzoekers.

Gave Veste stimuleert christenen om meerdere keren per jaar presentjes uit te delen met een boodschap bij asielcentra. Tijdens Pasen, Moederdag, Halloween en Kerst plannen we acties om bij lokale asielcentra presentjes met een boodschap te overhandigen.

Actueel: Kerstactie 2022

Ook dit jaar delen we kerstkaarten uit in asielcentra in heel Vlaanderen! We verspreiden op die manier licht en liefde onder mensen die in deze periode in de kou staan. De bewoners van de verschillende asielcentra zijn tijdens Kerst niet in hun eigen huis met hun eigen familie. Daarom maakten we kerstkaarten voor hen.

Hoe werkt het?

Gave Veste voorziet een sticker en een zuurstokje. Je kan die sticker op een (zelfgemaakte) kerstkaart plakken.
Neem contact op met Lara als je meedoet met de kerstactie. Dit kan via lara@gaveveste.be
Heb je al contact met een opvangcentrum? Maak dan gebruik van die connectie en vraag of je de kerstkaarten mag uitdelen.
Heb je zelf geen contact met een opvangcentrum? Maak dan kaarten die anderen voor je uitdelen! In sommige opvangcentra hebben we wel meer dan 100 kaarten nodig!

Paasactie

Tijdens Pasen delen vrijwilligers opnieuw presentjes uit bij lokale asielcentra. Een bemoedigende boodschap & paaseieren.

Een toffe en laagdrempelige manier om contact te leggen met een asielcentrum bij jouw in de buurt. Een teken van liefde voor asielzoekers bij jouw om de hoek. We zien dat door de uitdeelacties waardevolle contacten worden gelegd met zowel bewoners als personeel van de centra.

Wil je deze actie steunen? Maak dan een gift over o.v.v. Paasactie naar BE89 7340 2863 2385

Halloween 2020

Breng jij Licht tijdens Halloween voor kinderen in een asielcentrum in jouw omgeving? Nu het Moeder- en Kindweekend op 31 oktober niet doorgaat komen we met een hoopvol alternatief.

Het voorstel is dat je met één of meerdere personen op 30/31 oktober bij een asielcentrum in de buurt langsgaat en voorverpkate snoepzakjes (i.v.m. Corona) uitdeelt voor de kinderen. In de zakjes zit naast wat snoep ook een elekrisch theelichtje (i.v.m. brandveiligheid) en aan de zakjes hangt een kaartje met een tekstje. De zakjes en kaartjes kan Gave Veste naar je opsturen. Snoep en theelichtje zelf te voorzien.

Meedoen kan door contact op te nemen met Lara Versluys via lara@gaveveste.be

Moederdag 2020

In drie asielcentra (Lint, Lanaken, Overpelt) deelden christenen bloemen uit aan bewoners in het kader van Moederdag 2020. In drie plaatsen zijn moeders blij verrast met een bloemetje en een bemoedigend woord. Een laagdrempelig en eenvoudig te organiseren gebaar van liefde. Deze actie willen we in 2021 herhalen .