UITDELEN PRESENTJES

GaveVeste-WarmsteWeek-2020-E-mail_Kerstk3

Presentjes met een boodschap

Gave Veste stimuleert christenen om meerdere keren per jaar presentjes uit te delen met een boodschap bij asielcentra. Tijdens Pasen, Moederdag, Halloween en Kerst plannen we acties om bij lokale asielcentra presentjes met een boodschap te overhandigen.

Actueel: Kerstactie

We hebben het gehaald! Ruim 1500 kerstkaarten zijn uitgedeeld aan asielzoekers. Dank aan allen die meehielpen. We houden je op de hoogte van volgende acties!

Gave Veste deed mee aan de Warmste Week om licht en liefde verspreiden onder mensen die in deze periode in de kou staan. De bewoners van de verschillende asielcentra zijn tijdens Kerst niet in hun eigen huis met hun eigen familie. Daarom maakten we kerstkaarten voor hen.

Halloween 2020

Breng jij Licht tijdens Halloween voor kinderen in een asielcentrum in jouw omgeving? Nu het Moeder- en Kindweekend op 31 oktober niet doorgaat komen we met een hoopvol alternatief.

Het voorstel is dat je met één of meerdere personen op 30/31 oktober bij een asielcentrum in de buurt langsgaat en voorverpkate snoepzakjes (i.v.m. Corona) uitdeelt voor de kinderen. In de zakjes zit naast wat snoep ook een elekrisch theelichtje (i.v.m. brandveiligheid) en aan de zakjes hangt een kaartje met een tekstje. De zakjes en kaartjes kan Gave Veste naar je opsturen. Snoep en theelichtje zelf te voorzien.

Meedoen kan door contact op te nemen met Lara Versluys via lara@gaveveste.be

Moederdag 2020

In drie asielcentra (Lint, Lanaken, Overpelt) deelden christenen bloemen uit aan bewoners in het kader van Moederdag 2020. In drie plaatsen zijn moeders blij verrast met een bloemetje en een bemoedigend woord. Een laagdrempelig en eenvoudig te organiseren gebaar van liefde. Deze actie willen we in 2021 herhalen .